Vi börjar bli hemmastadda

11.01.2019 kl. 22:33

Nu har vi alla kommit in i vår vanliga rytm. Vi vaknar hela högen ungefär 6:30 och äter frukost. Mini äter jättedåligt. Hon har svårt med annorlunda smaker. Fastän vi är på semester så funkar det helt enkelt inte så att hon lever på glass och chips. På en eller två veckors solsemester så kunde jag gå med på det men jag tar rollen som sträng och tråkig mamma denhär semestern. Hennes far är ju inte här och det är i ärlighetens namn han som är den som tycker barn skall få godis. Inte är jag helt orubblig, klart ungarna får karkki och glass och chips, men varje dag? Nej. Och äter man inte mat så får man inte godis. Så Mini äter lite. Jättelite.

Men då det är så jättehett här och hon är dålig på att dricka vatten så kan det inte hjälpas, hon får en glass här och där.

Hampus dricker bra med vatten. Själv gör jag det också. Ganska stolt där.

Igår gick vi till Iribapueira parken och Mini fick äntligen leka i en lekpark, med en mamma som aldrig annars leker med henne. Men där fanns ju också andra ungar som nyfiket kom och frågade gringan vad hon heter och vilket språk hon talar.

 

Min portugisiska blir bättre och bättre varje dag. Det roliga här är ju att folk inte egentligen bryr sig om jag pratar portugisiska bra eller inte. Jag svarar på knagglig portugisiska och vi har flytande diskussioner efter vilka jag inte alltid är helt säker på vad vi talat om, haha.

Mini lär sig också. Så småningom vågar hon prata mer och mer. Ganska spännande det där med barn och språk. Hur lätt de lär sig.

Ajo! Jag har besökt en Crossfit box som är helt runt knuten. Crossfit Villa 1378 heter den. Jättelitet ställe men coacharna är trevliga och jag kan ta unhgarna med då jag tränar. Jag fick i julklapp av Karln en personal trainer timme och ett skräddarsytt program för min vistelse här. Programmet testade jag igår och det var alldeles perfekt. Känns bra. 

Maysa har varit med Hampus då Mini och jag varit och tränat. eller Mini hänger i ringar och rep med jag sliter.

Idag var vi till Butantan och tittade på ormar och paddor och spindlar. Senast var jag där med en grupp finska duunare år 2007. Då var det regnigt och gruppen var, hmmm. intressant. Mini tyckte det var roligt och det var ju det viktigaste för mig. 

 

Imorgon skall vi hälsa på en av Maysas kompisar som bor här som har en simbassäng. Mini får äntligen simma.

 

Até amanha.

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:

Jag är en 38-årig studerande som planerar bli magister 2019 samtidigt som jag är hemma med ett stycke baby. Studierna på slutrakan, resten av familjen råddar också till vardagen helt tillräckligt. 

Till familjen hör:

Karln

Mini-B född 28.01.2014

Bonus-tonårstjej f.2001

Bonus-tonårspojke f.2003

Hampus född 04.01.2018