Julen kom och gick

01.01.2019 kl. 09:07

Alltså jag har varit alldeles jättelat då det kommer till den här bloggen. Förlåt. Jag har ingen aning om vem som läser mina texter men vet själv hur frustrerad man blir då en blogg man regelbundet läser inte blir uppdaterad. I värsta fall dör den sakta ut. Jag tänkte skriva ganska mycket under min resa så måste lite öva nu de sista dagarna före avfärden.

Men julen. Det var en alldeles underbar jul. Den här julen satsade jag stort på fiskbordet igen, vi har en härlig fiskbutik här i Köklax. Om ni någonsin har vägarna förbi lönar det sig absolut att titta in. www.maxinkala.fi .

Folk kommer också längre ifrån för att inhandla färsk fisk hos Maxin kala. Vi har sannerligen en diamant här i knutarna. 

Men vi åt i mängder, liksom de flesta på julen. Alla barn var på plats, tonårsdottern också. Och mina föräldrar, som i år igen ville försäkra sig om att Karln inte tycker det är störande med svärföräldrarna med varje jul. Och varje år tycker jag det är lika konstigt. Jag vet att Karln tycker om mina föräldrar och det skulle kännas konstigt att fixa julen för bara oss. Barnen blev glada över sina gåvor och jag hade också varit snäll tydligen. Mini grät inte en gång, vilket också var en överraskning. I hennes ålder kan ju julpirret bli lite mycket. Men allt löpte fint och julen var en hit. 

Vi hade den bästa julgubben någonsin. Mini sjöng t.o.m för honom. Bjällerklang och midnatt råder. Sötnosen.

Jag försökte få många bilder då alla barn skulle ha tittat normalt in i kameran, den här blev bäst.

Granen var tydligen stendöd redan då vi fick den för den hade knappt ett barr kvar då vi kastade ut den på annandagen. Men fin var den ändå, dödingen.

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:

Jag är en 38-årig studerande som planerar bli magister 2019 samtidigt som jag är hemma med ett stycke baby. Studierna på slutrakan, resten av familjen råddar också till vardagen helt tillräckligt. 

Till familjen hör:

Karln

Mini-B född 28.01.2014

Bonus-tonårstjej f.2001

Bonus-tonårspojke f.2003

Hampus född 04.01.2018