En normal dag

27.11.2018 kl. 10:39

Jag läste min svägerskas blogg häromdagen och inspirerad av hennes inlägg om deras dag https://johannafagerstrom.com/2018/11/22/bebischema-1-0/, tänkte jag att jag skulle skriva ett liknande.

 

Ingen av våra dagar är den andra lik, men vi kan ju börja med

en gradudag:

06-07 Jag vaknar av antingen Karlns väckarklocka eller av att Mini tassar ner från övrevåningen. Jag vaknar ganska lätt. Så stiger jag upp och om jag har varit smart har jag lagt både mina och Minis kläder färdigt kvällen innan. Vi klär på oss och gör frukost. Senast i dethär skedet hör jag ljud från övrevåningen och Hampus har också vaknat. Så är det ett virrvarr under vilket jag får frukost i alla, mellanmål medpackat åt mig själv, lunch medpackat åt Hampus, Minis dagissaker och tonåringen kollar jag också senast halvåtta att han vaknat. Går allt ganska smidigt så sitten jag med småttorna i bilen lite över åtta och vi kör Mini till dagis. Hampus somnar i bilen. Sedan bär det av till Hagalund till mina föräldrar där jag lämnar av Hampus med sina saker och vagnen och så åker jag till biblioteket. Där sitter jag och skriver tills klockan är fyra. Så åker jag till mina föräldrar och äter lite mellanmål på vägen och då jag hämtat hampus åker vi till gymet där jag har barnvakt åt Hampus då jag tränar 18-19. Sedan hem och kvällsmat. Åttatiden kommer Karln hem med Mini från simskolan och alla ungar är i säng och sover senast 21. Samtidigt som ungarna äter kvällsmat gör jag maten för följande dag och packar lunchar och mellanmål färdigt.

En dag då jag inte skriver gradu:

Samma morgonrumba med undantaget att jag från dagis åker med Hampus till gymet är jag tränar och han pynjar med sitt. Då jag är färdig ungefär 11 äter vi båda lunch på gymet och åker hem där jag lägger Hampus ut och sova. Han sover ungefär 12-14 under vilken tid jag hoppas få en massa gjort hemma, städar, foodpreppar etc. Då han vaknat äter vi mellanmål och tonåringen kommer hem från skolan, vi dricker eftermiddagskaffe tillsammans och pratar om dittan och dattan. Det är guld värt att vara hemma med småttingar då man har en tonåring. Vi sitter nästan varje dag och pratar han o jag, så jag hänger lite med vad som händer i hans liv också. Man har ju själv varit tonåring så det känns bra att ha så bra kontakt med honom.

Fyratiden åker jag efter Mini och tonåringen är med hampus under tiden. Vi äter middag ungefär 17:30 och Karln kommer hem från gymet ungefär samma tid. Så är det allmänt kvällshäng då Mini tittar på tv eller leker med sin lillebror, Hampus river ut det mesta ur alla lådor och försöker äta all kol från brasan. Karln läser tidningen, tonåringen är ute med kompisarna. Jag städar och ordnar. kvällsrumban samma som kvällen innan, med skillnaden att det är min tur att lägga kidsen. 

Somnar själv igen ungefär 22. 

Så. En ungefärlig dag. Hur ser era dagar ut?

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Älskar sådana här inlägg!
Smulan27.11.18 kl. 12:08

Jag är en 38-årig studerande som planerar bli magister 2019 samtidigt som jag är hemma med ett stycke baby. Studierna på slutrakan, resten av familjen råddar också till vardagen helt tillräckligt. 

Till familjen hör:

Karln

Mini-B född 28.01.2014

Bonus-tonårstjej f.2001

Bonus-tonårspojke f.2003

Hampus född 04.01.2018