Brasilien, böcker, cirkus och crossfit

28.10.2018 kl. 09:42

Så gick vi över till vintertid. Som på beställning har Hampus nu sovit två nätter utan att väcka oss. Mini i sin tur väckte oss förra natten och jag medger att jag var nära att krevera. 

Hampus har fått sin tredje tand. nu har han två nere och en uppe. blev lite skraj på gymet en morgon då han blödde från munnen men märkte att det var där tanden skulle komma igenom. Autsch, kan inte kännas jees det där med att få tänder.

 

Men nu alltså kom den igenom, och den natten sov han hela natten igenom. Kanske det verkligen var tänderna som hållit honom vaken på nätterna.

Gradun har framskridit med ytterligare fyra sidor. Nu 8 sidor skrivna. Om texten är bra vet jag inte riktigt men det återstår ju att se. Det viktiga är att få skrivet.

Hela veckan har varit programspäckad. på onsdagen var jag på Helsingfors Arbis och lärde mig göra brasiliansk festmat. Jag fick göra pão de queijo, hör och häpna det finns Tapiokamjöl att köpa i Hagnäs. Jag kan alltså göra detsamma här hemma. Härligt!

På torsdagen var Mini och jag på sirkus Finlandia, lite tumistid gjorde oss gott. I år var det mest akrobati på programmet, Mini saknade djuren men tyckte trollkarlen var bra. Det var han nog. Clownen är bäst, alla år. 

Det har varit ena fartfyllda två dagar. Först på fredagen var vi på bokmässan hela dagen, jag hade oturligt tagit med för lite mat åt Hampus så han var lite sur på mig, för övrigt gjorde jag inte lika mycket uppköp som jag tidigare gjort. En godnattsaga åt Mini och en farsdagsbok åt karln. Ett par julklappar köpte jag också. Men ingenting over the top.

Samtidigt ordnades också mat&vin mässan i övrevåningen på mässcentret.

Att äta enligt kostrekommendationen på  mat&vin mässa är inte lätt, eller egentligen ens möjligt. Det gick helt åt stöpet. Inte egentligen att jag skulle ha ätit ohälsosamt i form av pizza och socker eller annat skit, men jag åt för lite.  Hur kan det vara svårt att äta tillräckligt. Jag tycker ju om mat!

Min coach sade till på skarpen då hon såg min dagbok. Bra så. 

Lördagen spenderade vi hela dagen på Unbroken 2018, crossfit för hela slanten. Hampus var glad hela dagen och sov ett par varv i sin vagn. mellanmål hade jag med så vi fick alla bra med mat under dagen. Tungt är det ändå att sitta i publiken 7h med en snart 10 månaders liten som vill krypa omkring. 

Mini rusade omkring med sin bästis så henne behövde man inte vakta. Trodde jag. Flickorna hade hittat på att de ville ha limu från automaten och behövde pengar, så vad gjorde de? Jo de bad folk om pengar. Inte så lite pinsamt då jag fick veta dethär. Senare hade flickorna en hel hög med slantar och tydligen hade folk kört in pengar i limuautomaten som varit stängd så de hade samlats i den lilla luckan där slantarna som inte duger fallit ner. Flickorna hade sedan plockat alla slantar därifrån, då kunde vi ju inte annat än låta dem köpa sin limu.

Söta var de nog ändå. 

Min kompis från Kontiolax har varit hos oss sedan torsdagkväll, hon brukar komma det här veckolsutet så tar vi alltid bokmässan och Unbroken. Avslappnande fast det hela tiden är full rulle. 

Idag tar vi en sväng via några butiker före hon åker hem, sedan bär det av på träningar ikväll. En kiva söndag blir det nog.

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

Jag är en 38-årig studerande som planerar bli magister 2019 samtidigt som jag är hemma med ett stycke baby. Studierna på slutrakan, resten av familjen råddar också till vardagen helt tillräckligt. 

Till familjen hör:

Karln

Mini-B född 28.01.2014

Bonus-tonårstjej f.2001

Bonus-tonårspojke f.2003

Hampus född 04.01.2018