Tisdag = Gradudag

23.10.2018 kl. 08:51

Hejs svejs, försöker komma in i graduskrivandet. Förra veckan var första veckan då Hampus var med mina föräldrar då jag satt på biblioteket och skrev. Jag skrev fyra sidor. Fyra hela sidor. Jag har ju nu ätit hälsosammare och mer regelbundet och överlag satsat på återhämtning, sömn och välmående som inte mer betyder att göra en all-out träning på gymet. Jag tror definitivt att det är allt detta som gjort att jag får mer till stånd. 

Nu sitter jag här igen och försöker få till det, men tänkte att det här lilla inlägget måste jag få ur världen först.

 

Hampus växer så det knakar tycker jag, vi har ju tillväxtkontroll om ett par veckor så då får vi se om de är nöjda på rådgivningen med.

Jag vi var ju till Joensuu, det gick riktigt bra med resor och allt, trevligt att träffa svärföräldrarna men bäst var att ungarna får se dem. De får så mycket uppmärksamhet där så det gör oss alla gott.

Vet ni igår foodpreppade jag. Alltså jag gjorde mat färdigt för kommande dagar. Jag tillredde:

två plåtar pizza, en med lufttorkad skinka och pesto, och en med sesamhöna, bådas botten var av den hälsosammare sorten: kvark, ägg och havremjöl.

2,5kg ungsgrönsaker

700gr höna

Då familjen äter mellanmål och middag och alla tränar relativt hårt och vi har en femtonåring i huset räknar jag med att denhär maten är slut ikväll. Så idag efter träningarna tror jag att jag kastar en makaronilåda i ugnen. Lite overkligt att stå 3h i köket och till slut inse att maten i värsta fall bara räcker en dag.

Men jag lär mig. Mer lådor och sallader lär fixa det. Proteinpizzan var nog alldeles jättegod. Och granatäpplen har jag börjat äta med yoghurt. Underbart på morgonen.

Man tar energin var man får den.

Idag blev jag lite sur då jag vaknade av karlns väckarklocka klockan 05 och han flyttat sig upp till ungarna och sova pga Hampus yrande. Så jag skulle ha fått sova ostört till 06:30 då min egna väckarklocka ringde men nej, jag vaknar till någon ANNANS väckning. Han vaknade inte. Han å sin sida hade vakat två timmar då en liten tyckte man skulle stiga upp klockan 02, resulterade i två sura vuxna på morgonen i vårt hus. Man känner sig inte som en vinnare just då.

MIn älskade lilla stora Mini har blivit så stor redan, de hade fotografering på dagis och se nu så stor hon är

Hon har självmant börjat bädda sängen och sätta fast bilbältet, jag berömde henne en morgon och hon berättar att hon är en stor flicka nu för hon kan bädda sängen själv, sätta fast bältet, hoppa på ett ben, vissla och knäppa. Hon behöver absolut ingen hjälp. Jag sade att det är jättebra men att jag nog gärna hjälper henne ändå emellanåt. Nej, ingen hjälp. Senare på kvällen storbölar hon för hon inte vill vara stor. 

Livet som fyraåring är inte lätt.

 

Men nu skall jag äta mitt mellanmål och återgå till gradun. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:

Jag är en 38-årig studerande som planerar bli magister 2019 samtidigt som jag är hemma med ett stycke baby. Studierna på slutrakan, resten av familjen råddar också till vardagen helt tillräckligt. 

Till familjen hör:

Karln

Mini-B född 28.01.2014

Bonus-tonårstjej f.2001

Bonus-tonårspojke f.2003

Hampus född 04.01.2018