Spysjuka och besviken 4 åring

12.10.2018 kl. 07:16

En 9 månaders unge med spysjuka. Inte något jag kände att jag skulle behövat just nu. Idag är det alltså fredag. På tisdag kväll spydde Hampus första gången, då tänkte jag att jag bara lyft upp honom för snabbt efter maten, han sov genom hela natten utan att väcka mig så jag tänkte inte desto mer på det.

Han ville inte riktigt äta på onsdagen, det var ett par skedar varje måltid men inte mer. På kvällen somnade han snällt men trekvart senare hör jag att han gråter. Jag gick in i det mörka sovrummet, böjer mig ner för att lyfta upp stackaren och känner att han är genomblöt, för en sekund hann jag hoppas att blöjan skulle ha läckt men lukten avslöjade sanningen. Tände lampan och hela spjälsängen var full av spyor. En liten som spyr i sömnen börjar ju krypa runt i sängen kan jag berätta, därför hela sängen. Varendaste liten pinal i sängen hade drabbats. 

Den natten sov jag för säkerhets skull i gästsängen med Hampus. Han sov lugnt hela natten men på morgonen efter en flaska mjölk kom verkligheten som en rak höger. Jag visste inte att en så liten unge kan spy en meter framåt. Oj. 

Men detta resulterade ju i att den ansvarstagande förälder jag är beslöt att hålla Mini hemma från dagis med, för om ena ungen e sjuk ska den andra helst inte hämtas till dagis o smitta ner porukkan. Detta beslut togs inte emot med någon större glädje. Just på torsdagen skulle hon få åka hem till en kompis efter dagis och gå på musiklek osv. Hon var så besviken. Att ha en baby som spyr är peanuts då man jämför med en 4 åring som behöver aktivitet en dag. Jag lyfter på hatten än en gång för all dagispersonal.  Men Hampus var nöjd o glad hela torsdagen så det hjälpte.

En konvalescent.

Men jag tyckte så fruktansvärt synd om Mini då hon ju inte kunde förstå varför hon som är helt frisk måste stanna hemma. Så varken Mini eller jag ville att hon sku vara hemma, men hon var det. Så vi gjorde det bästa av situationen och åkte till Sello och köpte godis, leksak och glass.

Hon frågade flera gånger att får hon verkligen det här och jag insåg att jag väldigt sällan köper något extra åt henne, sådär utan orsak. Men jag förklarade åt henne att idag är det en specialdag och mamma är ledsen att hon måste lida för att lillebror e sjuk. 

Hon godtog det men konstaterade att det bästa skulle ändå ha varit att åka till kompisen. Så pop är jag. 

På kvällen kom karln hem efter byggmässan och jag gick på en timmes promenad, ensam. Underbart. Också de facto att karln kom hem kl 18 från en mässa där spriten flödar och tidigare år har han kommit hem kanske följande dag.. Små steg. I hopp om att detta håller i sig den här gången. 

Imorgon bär det av till Joensuu för att träffa kompisar och svärföräldrar. Mer om det under veckoslutet, nu skall jag packa ihop oss och det bär av till boxen. Idag ska vi kyykkä.

Hejs svejs!

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:

Jag är en 38-årig studerande som planerar bli magister 2019 samtidigt som jag är hemma med ett stycke baby. Studierna på slutrakan, resten av familjen råddar också till vardagen helt tillräckligt. 

Till familjen hör:

Karln

Mini-B född 28.01.2014

Bonus-tonårstjej f.2001

Bonus-tonårspojke f.2003

Hampus född 04.01.2018