Hampus 9 månader!

08.10.2018 kl. 14:09

Nu har jag haft baby ungefär lika länge jag varit gravid. Roligare att ha baby, definitivt.

Hampus har sovit två nätter på stugan utan att störa oss. Visserligen höll karln mig vaken första natten då han sov oroligt och vår säng är ganska liten där men att lilla Hampus sov nätterna igenom hjälpte mitt ork alldeles jättemycket.

 

Jag var på inbodymätning på tisdagen för en vecka sedan. Jag blev positivt överraskad. Min fettprocent är 26%. Då jag mått som bäst var procenten 20%. Nu har jag nyligen slutat amma, varit gravid etc så skulle procenten vara mycket lägre skulle jag vara lite orolig, men nu är det alltså 26% och muskelmassan är bra, vikten ok. 

Varför var jag på mätningen? Varför träffade jag en näringscoach?Jag har nu hållit dagbok över vad jag äter och skall tala med en expert på området i slutet av denna vecka så ser vi hur jag borde ändra på mina matvanor och sömn och träning ocsv för att må bättre. (ravintovalmentaja heter det på finska, nutritionist på engelska men på svenska hittar jag inte en titel som skulle passa). 

Jag mår i princip bra, tränar dagligen, vaknar pigg men då jag stiger upp flera gånger under natten återhämtar min kropp inte sig som den skulle behöva. Jag försöker komma igång med min gradu och då koncentrationen inte är som den skall vara tänkte jag att jag behöver lite hjälp på traven,

Så skulle det vara jätteskönt att ha detta i skick då vi åker till Brasilien, så jag där inte behöver fun´dera hur jag skal äta för att må bra och hållas frisk.

Om jag sedan tappar några kilon och fettprocenten sjunker så tackar jag bara och tar emot.

Vad mer? Hampus säger mamma <3 Det var väl det viktigaste. Tack och hej.

Nä, han har förstått hur man kommer upp för trappor så porten måste stängas här hemma. Han vill äta själv, det är besvärligt för han klottar, massor. Men bara han äter är jag väl nöjd.

 

Under veckoslutet var vi också in till Lovisa, barnen och jag. Vi sökte efter lunchställe alltför länge och gav till slut upp och gick till veganrestaurangen Bella, där fanns ganska lite som jag kunde äta men vi överlevde, fick mat det var det viktigaste. men att en stad som Lovisa så totalt dör till hösten är jättesynd.

Till Onneli och Anneli parken gick vi också, Hampus fick gunga och storasyster rutschade med honom. Och mittiallt störde det inte att lunchen blev som den blev. Parken var en stor hit för båda ungarna. Jag kommer nog aldrig att bli en "sitta vid sandlådan"-mamma, men emellanåt kan jag göra ett undantag.

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

Jag är en 38-årig studerande som planerar bli magister 2019 samtidigt som jag är hemma med ett stycke baby. Studierna på slutrakan, resten av familjen råddar också till vardagen helt tillräckligt. 

Till familjen hör:

Karln

Mini-B född 28.01.2014

Bonus-tonårstjej f.2001

Bonus-tonårspojke f.2003

Hampus född 04.01.2018