Sömnskola och andra framsteg

18.09.2018 kl. 12:23

Jo ni läste rätt,  OCH ANDRA framsteg. 

Då man inte sover känns allt mycket svårare. Så som att möjligen vaka ett par nätter för att man har sömnskola för en liten. Kändes helt övermäktigt. Realiteten blev en annan. Jag bestämde alltså att nattmatandet tar slut nu. Helt o hållet. Hampus är 8månader gammal och behöver inte mat på natten. Likaså flyttade jag hans säng till vardagsrummet, så att jag kanske inte reagerar på minsta lilla gny. 

Första natten. Hampus fick både gröt och välling tills kvällsmat, ville liksom försäkra mig om att han inte blir hungrig.

kl 22 och 23 steg jag upp och gav tutten åt honom. 02:30-04:00 gick jag runt i vardagsrummet med honom i famnen då han grät, han lugnade sig ganska snabbt och jag lade honom tillbaka i sängen men 15min efter att jag själv lagt mig började det igen.

05:30 Vaknade han pigg och glad, då steg jag upp, satt på lamporna och sade god morgon och lyfte upp honom. Så ammade jag honom och vi socialiserade tills klockan blev sju då han tyckte att han kan somna om för 30min. Då stiger Mini upp, tack för den vilan.

08:00 Frukost och gröten gick ner bättre än tidigare.

 

Vad jag märkte redan efter första natten var att maten smakade jättebra åt honom hela dagen. 

Hampus med en potentiell flickvän. Det bådar gott att man träffats på gymmet. Om än då man är under ett år gammal.

Andra natten. Han ville inte riktigt somna, det tog en 15min före han lade sig till ro. Så klockan 02 hör jag honom jollra i sin säng, ignorerar. Klockan 03 gråter han redan, stiger upp, går ett par varv i vardagsrummet, lägger ner honom och han är lugn. 

05:10Han vaknar pigg och glad. 05:40 stiger jag upp och hälsar på honom. 

Jag försöker hålla fast vid att det är morgon först 05:30, före det säger jag inte ett ord åt honom. Lyfter bara upp och lugnar och lägger ner. Hampus tycker 05 är en bra tid att vakna. Jag håller inte med. 

Men fjärde natten hände något underligt. Underbart men underligt. Jag lade Hampus och sova kl 20:45 och vaknade 05:25 av att han jollrade i sängen. Han hade alltså sovit hela natten igenom. Eller åtminstone inte väckt någon annan. Jag svävade på småsmå moln hela dagen och berättade åt alla jag träffade under dagen att min son sovit hela natten. Haha.

Detta har inte hänt sedan dess men en natt bevisade att det är möjligt.

Vi skall så småningom flytta hans säng upp till Minis rum, hon sover djupare än vi och vill också ha sällskap så jag tror våra nätter blir säkrade iom det. Öronproppar åt mig hjälper också.

Han har börjat krypa också för någon tid sedan, han kommer bara snabbare fram genom att kräla så han kryper inte så mycket. Han drar sig också upp på knäna och upp o stå emellanåt. Jag tror nog han går före julen.

Han har också utvidgat sit ordförråd. Ä! Äh! Äääää-äääääh! har hört till vokabulären redan länge men nu kommer det ljud som ba-ba-ba-babba, mamamamama.. Jag vill ju gärna höra att han säger mamma och far sin tycker sig höra pappa. Haha typiskt.

Mini har lärt sig vissla ordetligt under sommaren och frågar i tid och otid om hon får vissla här. Vi har kommit överens om att man inte visslar i sällskap då någon annan talar och inte heller i simhallens bastu. 

Vi var också och hälsade på barnens nyaste lilla kusin, Mini fick hålla i famnen, hon talar om det ännu också fastän det var en vecka sedan. Då när JAG höll bebin i famnen.

 Hon är nog så förbaskat söt lilla Celie, fastern här är helt förälskad. 

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

Jag är en 38-årig studerande som planerar bli magister 2019 samtidigt som jag är hemma med ett stycke baby. Studierna på slutrakan, resten av familjen råddar också till vardagen helt tillräckligt. 

Till familjen hör:

Karln

Mini-B född 28.01.2014

Bonus-tonårstjej f.2001

Bonus-tonårspojke f.2003

Hampus född 04.01.2018