Jag måste bekänna....

02.09.2018 kl. 13:32

Hampus har varit världens goaste unge, han har inte skrikit eller gnällt en endaste gång utan enligt mig legitim orsak. Inga ont i magen gråt eller vägrande av flaska eller något sånt. Jag har gått i 7 månader och tyckt att livet leker och hur skulle det vara med en till? 

Vi var på tillväxtkontroll till rådgivningen vid 7 månader och pojken har nog vuxit igen, bra det. Han växer på längden på en -2 kurva och vikten e ok. Så frågade rådgivningstanten en liten till synes obetydlig fråga. " Hur sover ni?" Jag höll på svara som jag svarat på allt, "Bra, bra jättebra inga problem!" Men orden fastnade i halsen. 

Vi sover inte bra. Min härliga goa baby som är så lätt och glad och ljuvlig. Han väcker oss på nätterna och vakar och vill äta. Han äter bra på dagarna och gröt på kvällen och mjölk men ändå verkar det som om han är hungrig på natten.

Jag har inte sovit en enda natt sedan han föddes. Jag har klarat det hur bra som helst därför har jag ju inte reagerat, men nu börjar jag bli trött. Jag kan inte koncentrera mig. Jag är pigg på morgonen och tränar på gymmet varje dag, fixar vardagen men märker på små saker att jag är trött. Jag glömmer saker, min stubin är kort. Essäerna som jag skall producera känns övermäktiga. Jag stirrar på rubriken: "Hur påverkar metaforer vårt tänkande och språkbruk" och förstår inte ett skvatt. Fick ändå skrivet 4 sidor, jag hoppas jag blir godkänd, arbetet jag ändå lagt på dessa 4 sidar var enormt.

Jag har ännu en essä att skriva, sen är det gradun som gäller. Man kan int skriva gradu om man inte sover.

Men om jag bestämmer mig för att kanske vaka ett par nätter och använda den tiden till att forska i gradumaterial kunde jag ju fixa sömnskolan åt Hampus samtidigt. Kanske. Vet int. 

Sömnskola rekommenderade de på rådgivningen och jag testde men efter en natt kunde jag konstatera att det inte fungerade riktigt så. man skall alltså då ungen gråter bara lägga handen på ryggen eller paja babyn lugnt om det behövs till hen somnar om. Om hen inte somnar om utan skriket ökar ska man lyfta upp barnet och sen då barnet är lugnt lägga ner hen igen. 

Men Hampus. Han somnar bra vid 20, klockslagen som följer är ungefärliga.

23:00 Gråter lite, avtar inte utan ökar -> pajar, ger tutten som fallit, han somnar om.

01:30 Gråter, avtar inte utan ökar -> lägger handen på, hjälper inte -> pajar, gråten ökar -> lyfter upp honom, gråten bara ökar, -> matar, han äter 150ml, han somnar om.

04:00 Gråter, avtar inte utan ökar -> lägger handen på, hjälper inte -> pajar, gråten ökar -> lyfter upp honom, gråten bara ökar, -> matar, han äter ungefär 200ml men somnar inte om utan är pigg som en mört. Joddlar till 05:30

05:30, somnar om. vaknar 07:30.

mellan 22 och 02 kan det också hända att jag måste sätta tutten tillbaka 4 gånger.

Jag börjar bli så trött. Imorgon har vi rådgivning. Måste fråga vad vi ska göra till näst.

Förra natten fick jag sova första gången på 8 månader. Karln tog hand om Hampus. Jag är utvilad. Men karln klarar inte riktigt nätterna, det har väl att göra med hormoner. Han är snäll med Hampus men sur och butter mot oss andra på morgonen, det orkar jag inte med.

Jag tar härmed emot alla tips om bättre nätter! 

 

Över till något roligare. Jag har blivit faster igen! Min lillebror har fått en dotter, min lillebror är pappa, hur ska man fatta det? Och ändå är det så självklart. Då jag gick in i deras hotellrum på patienthotelletoch såg min svägerska med den lilla i famnen kände jag en så enorm lycka att jag inte riktigt kan beskriva den. Och den lilla är så söt, så liten och näpen. Hampus såg enorm ut brevid henne, haha. Vi skall hälsa på med Mini också här nån dag så får hon också träffa den lilla.

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

Jag är en 38-årig studerande som planerar bli magister 2019 samtidigt som jag är hemma med ett stycke baby. Studierna på slutrakan, resten av familjen råddar också till vardagen helt tillräckligt. 

Till familjen hör:

Karln

Mini-B född 28.01.2014

Bonus-tonårstjej f.2001

Bonus-tonårspojke f.2003

Hampus född 04.01.2018