Semester på Käringsvägen

24.07.2018 kl. 19:34

Vi har haft det helt jätteskönt. Hampus har börjat röra på sig. Han rullar runt. Han alltså tar sig framåt genom att rulla. Sakta men säkert. Haha.  Detta innebär ju då att jag måste vara lite mer uppmärksam på var jag lägger honom och vad jag förvarar på golvet. Suck. Mini var inte en undersökare, jag behövde inte säkra huset nämnvärt för henne. Nu måste jag troligen göra det. Här på stugan är det mycket lättare då vi inte har riktigt så mycket yta men hemma i Esbo måste jag fixa lite. Under mattvätten idag placerade jag honom säkert in i Bumbo stolen som för övrigt är litetight runt låren.  

 

Han har också börjat äta barnmat. Roligt att ha med honom vid matbordet. Han äter bra men jag tycker det är svårt att amma tillräckligt. Eller sinar mjölken kanske? Jag tänkte nog amma åtminstone ett par månader till, får se får se. Broccoli väntar jag ännu en stund med.

Vi var på 6 månaders rådgivning. Det var grupprådgivning. Helt roligt att träffa andra som har lika gamla ungar så kan man lite jämföra och höra hur andra har det. Jag sade att det enda jag funderar på är att han ännu vaknar ett par gånger om natten för att äta. En annan sade att de hade vaknat 10 gånger förra natten och det var lite. Jag har det mao ganska bra ställt med lilla Hampus. Han väger 8400gr och är 64,5cm lång. Han hade int vuxit på längden sedan förra rådgivningsbesöket så vi ska på tillväxtkontroll

 

Helsinki Cup i stekhettan med en baby och en uttråkad 4 åring är ingen hit. Att jag dessutom inte förstår ett juta av fotboll hjälper ju inte heller. Men det är tradition så där står vi och tittar. Jag tycker själv att det är roligt då tonårsgossens morfar alltsomoftast också är med och tittar, så vi får alltid en liten pratstund där på läktaren. Tonårstjejen bor ju med dem nuförtiden så kiva att höra hur han upplever att livet går för henne.

 

Men den här hettan. Jag är ganska nöjd, det enda som harmar är algerna.  Vi har åkt till stranden otaliga gånger. Hopom träsk här nära är algfritt. Mini har plaskat som aldrig förr, Hampus har också fått sig några dopp. Jag har gått emot alla rekommendationer och smort in båda ungarna med solkräm, Hampus med. Bättre med solkräm än solbränna. 

 

Och Mini tog sina första simtag igår! Anmälde henne direkt på kvällen till simskola som börjar i augusti. Hon är 3:e i kö. Hoppas hon ryms med. Det skulle vara så härligt om hon kunde simma och känner sig säker i vattnet då vi åker till Brasilien.

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:

Jag är en 38-årig studerande som planerar bli magister 2019 samtidigt som jag är hemma med ett stycke baby. Studierna på slutrakan, resten av familjen råddar också till vardagen helt tillräckligt. 

Till familjen hör:

Karln

Mini-B född 28.01.2014

Bonus-tonårstjej f.2001

Bonus-tonårspojke f.2003

Hampus född 04.01.2018