Upprättning?

06.06.2018 kl. 08:44

Jag fick ett brev på posten på måndagen. Ett brev jag verkligen inte väntade mig. Vid årsskiftet 2016-2017 gick vi igenom en tung period. 

http://hurtbullen.ratata.fi/blogg/article-55266-419014-dags-att-fortsatta-bloggandet?offset_55266=40

Jag började då skriva en anmärkning till patientombudsmannen och försökte i min text påvisa den fruktansvärda orättvisa som jag kände de lät ske. Sen blev jag ändå gravid. Texten blev och hänga i min utkastsmapp. Ni vet sådär som grejer blir och hänga. 

 I år runt alla hjärtans dag kände jag en så enormt stor tacksamhet för att jag verkligen fått min lilla Hampus att jag var färdig att skicka in anmärkningen ändå. Att jag sedan ändå blev gravid utan behandlingar, behöver inte betyda att det skulle vara fallet för en annan. Så jag skrev. Skickade in och tänkte att nu har jag gjort mitt och jag går vidare.

På måndagen fick jag det här brevet.

 

Jag läste om och om igen. Vårdlinjen har ändrats. Inte pga min anmärkning men strax efter att vi varit på undersökningar. 
 
Jag kommer ännu ihåg den obehagliga situationen då jag sitter framför dehär läkarna som besvärat förklarar att jag inte får vård, att jag inte enligt HUS är berättigad till vård pga mina bonusbarn. Jag har svårt att hålla tårarna tillbaka och sitter till slut och gråter öppet och frågar om de inte kan göra ett undantag, nej de kan de inte.
 
Jag kan inte låta bli att tänka om min situation ändå kan ha haft en inverkan på att vårdlinjen ändrats.
 
Jag är tacksam. Tacksam för mina ungar. Alla fyra.  

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:

Jag är en 38-årig studerande som planerar bli magister 2019 samtidigt som jag är hemma med ett stycke baby. Studierna på slutrakan, resten av familjen råddar också till vardagen helt tillräckligt. 

Till familjen hör:

Karln

Mini-B född 28.01.2014

Bonus-tonårstjej f.2001

Bonus-tonårspojke f.2003

Hampus född 04.01.2018