4 år och full av vilja

31.05.2018 kl. 20:33

Jag blir galen. Rätt och slätt galen. Jag försöker vara konsekvent och är det verkligen, men det resulterar i en hel massa skrik och gråt. Mantran "thiswillworkthiswillwork" ringer i mitt huvud. Jag varnar en gång och bara med sånt jag är färdig att hålla. Hon har blivit utan både middag och efterrätt emellanåt, men pikkuhiljaa kanske. 

 

Idag fick jag nog vara stolt, sådär till en del. Vi var hos Minis bästis och jag sade åt Mini i bilen att hon skall uppföra sig och äta all mat som bjuds och uppföra sig vid matbordet, fastän kompisen inte skulle göra det. Och okej, före maten spridde flickorna både ut mullen från utekrukorna (Har jag hund eller barn?) och shampo i sängen, men hearhear hon åt hela sin mat och satt snyggt vid bordet. 

Hon kan om hon vill.

 

Mini har otroligt svårt att ta emot kritik, som egentligen vilken som helst annan 4-åring, men då man säger till åt henne så herredujävlar sån show. Hysteriskt skrattande övergår i skrik rakt ut. Jag har redan förra sommaren börjat kasta ut henne då hon börjar gasta. Alltså inte liksom gråta utan skrika rakt ut "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!" Då vet hon redan att hon åker ut på terassen. Jag tänker banne mig int lyssna på gastande hur länge som helst. Det finns säkert en massa olika sätt att tackla en fyraåring men hittills har det här väl funkat så 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:

Jag är en 38-årig studerande som planerar bli magister 2019 samtidigt som jag är hemma med ett stycke baby. Studierna på slutrakan, resten av familjen råddar också till vardagen helt tillräckligt. 

Till familjen hör:

Karln

Mini-B född 28.01.2014

Bonus-tonårstjej f.2001

Bonus-tonårspojke f.2003

Hampus född 04.01.2018