Allmänt svammel

25.05.2018 kl. 06:43

Klockan är kvart före sju på morgonen och jag har redan diskuterat ett banklån och druckit min kaffe. Inga långa sköna sovmorgnar här inte! Jag saknar inte dem heller om jag skall vara ärlig, är definitivt en morgontyp. Är jag inte igång redan klockan nio tycker jag dagen är försenad. Ja visserligen för jag Mini till dagis på morgonen senast till nio så det är ganska säkert att jag är igång i tid. 

Nu sover alla barn ännu så den här stunden då jag kan sitta och pynja vid datorn är ganska sällsynt. Snart dunsar en liten Mini nerför trapporna och kollar om hon fått en pöllötarra. Vi tog i bruk uggletarror (det var de jag hittade i butiken, de enda tarrorna som då fanns i just den butiken) som hon får varje morgon om hon sovit i egen säng. Då hennes kort är fullt med tarror får hon en belöning. Hon har valt att åka med en kompis till HopLop. Det funkar jättebra. Emellanåt har jag glömt att sätta en tarra och så undrar vi tillsammans om ugglorna kanske tappat bort sig på vägen. En gång då tarran inte uppenbarat sig gick jag ut och diskuterade med ugglorna och fick förklaringen att de hade frukostkris hemma och kunde därför inte flyga till kortet på morgonen men också då lovade ugglorna att åtgärda felet. Då Mini kom från dagis hade tarran uppenbarat sig. 

En gång försökte Mini diskutera med ugglorna men vi måste tyvärr båda konstatera att ugglorna bara talar med mammor. 

The things you do for your kids. 

Jag tittade lite nogrannare på flygresorna till Brasilien nästa år. Det är inte så dyrt. Eller jo, dyrt nog men inte så farligt. Hfors-São Paulo-Hfors funkar nog bäst. Jag funderar på resans längd. 2 månader. Det är en jättelång tid. Jag vill absolut åka, det är inte en fråga om det, Men tiden borta från halva familjen känns motig. Hampus fyller 1 år 4.1 så det veckoslutet har vi kalas för honom och sen skulle vi åka iväg. Mini fyller 5 år i slutet av januari så hennes födelsedag skulle firas i Brasilien. Den första. Då vi kommer hem skulle hon absolut få ett kalas med kompisarna och för släkten. Men att vara ifrån sin pappa så länge. Whatsapp och Skype finns jo men ledsamt känns det redan. För att inte tala om hur det känns för Karln att vara ifrån de små så länge. Jag hoppas ju att Karln kan fixa sin semester att han kan vara två veckor med oss i slutet så då skulle det betyda enbart 6 veckor utan honom. Men jättemycket är det med. Jag har försiktigt talat med karln om det men vi har nog inte fått nån ordentlig diskussion till stånd. Han säger bara jaahas. Nåväl, vi har tid. 

Nu vaknade alla ungarna. Får jag månne en enda klar mening mer till stånd?

****

Det fick jag inte. Men nu har jag fört mini till dagis och tonårskillen har stuckit till skolan han med. 

Idag har vi möte med banken och skall skriva under vårt stugköp.

Vi skall köpa sommarstuga! I Lovisa. Det känns helt overkligt. Det är lite som ännu behöver fixas. Sängar och elanslutning t.ex. Hoppas vi kommer iväg till stugan redan på söndag kväll för att kolla in allting. 

Mitt barndomssommarställe är i Harsböle enbart 30minuter från vår stuga. Det betyder alltså att jag har mitt sommarställe nära mina nära och kära. Min mormors syster har sitt ställe där nära, min moster har sitt ställe i Lovisa centrum och resten av familjen är i Harsböle, Lappträsk. Vi har tidigare haft det så att Mini och jag är största delen av semestern på i Harsböle och karln kommer dit emellanåt och pendlar till jobbet. Då stället inte är eget har han inte mycket att göra där. Nu har vi vårt egna ställe där han kan pynja med sitt och jag kan ta de små med och åka runt till släktingar utan att känna dåligt samvete över att karln inte är med.

Everybody wins.

Men håll tummarna att allt går vägen på eftermiddagen i banken. Nordea har inte varit den lättaste banken att ha att göra med i detta ärende. De har varken personliga rådgivare eller klara kontaktsystem längre. Mycket frustrerande.

Men det om det, nu skall gräset klippas och sen hoppas jag få en lunchträff före bankmötet. Eftermiddagen skall jag sedan spendera i Koffens park med en del av mina studiekamrater för att fira att terminen är slut, Hampus e med såklart. 

Trevligt veckoslut!

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:

Jag är en 38-årig studerande som planerar bli magister 2019 samtidigt som jag är hemma med ett stycke baby. Studierna på slutrakan, resten av familjen råddar också till vardagen helt tillräckligt. 

Till familjen hör:

Karln

Mini-B född 28.01.2014

Bonus-tonårstjej f.2001

Bonus-tonårspojke f.2003

Hampus född 04.01.2018