Morsdag och Hampus 4mån

16.05.2018 kl. 12:30

Hampus har vuxit massor. Inte på längden dock. Han är 62,9cm lång och väger 7,3kg. En perfekt en. Morsdagen till ära vände han sig från mage till rygg. Inge bråttom här inte.

Han pratar mycket, mer än sin syster. Han är också mycket mobilare än hon var i hans ålder, härlig unge.

Jag väntar nog lite med skräckblandad iver på nästa års Brasilienresa med två barn varav den ena troligen just lärt sig gå. Hjälp.

Hampus har varit med mig på portugisisk-lektioner till Brasiliens ambassad på måndagara. Han lär sig också. Jag kommer ihåg ganska mycket av språket så studierna är mycket enklare nu än tidigare. Så har jag ju en klar orsak varför jag studerar. jag vill kunna kommunicera från start om jag skall vistas i landet närmare 8 veckor.

 

Men morsdag. Vi var på landet från lördag till söndag och på söndagen då vi åkte hem fick jag alla ungar med mig på restaurang. Alla fyra. Fan va mycket barn jag har. :D

Jag reflekterade över mitt liv som mamma och sade åt de äldre barnen att de nog är de som gjort mig till den mamma jag är, att få vara deras mamma först har haft en jättestor inverkan på hurdan mor jag är åt de små. Jag hoppas jag alltsomoftast varit rättvis. Efter att vi varit och äta körde vi till gravgården så de äldre fick ge en hälsning till sin mamma. Mini frågade vad det är för ställe och varför syskonen gick vart de gick. Jag hade tänkt tidigare att i någotskede måste Mini få veta att de äldre haft en annan mamma före mig och tänkte att nu är hon fyra och kanske förstår. jag frklarade att på samma sätt som hon och Hampus varit i min mage så har de äldre varit i en annan mammas mage, men hon dog och då fick jag bli deras mamma. "Varför dog hon?" Det var en olycka sade jag. Hon sitter där uppe på ett moln och tittar på oss. "Sådär som Epeli!" "Hon leker med Epeli däruppe!" utbrister Mini.(Vår katt dog för några veckor sedan) och vi talade då om döden och vad som händer. 

Jag kunde ju inte annat än hålla med.

Tonårsdottern kom till bilen och var nedstämd och lillasyster frågar varför hon är ledsen. Jag sade bara att hon saknar vet du sin mamma. "Men hon leker med Epeli däruppe, hon har det bra!" 

DEnhär stunden var den tygsta men också den finaste på hela morsdagen. Kontakten med tonårsdottern är återställd och jag hoppas detta håller i sig.

 

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:

Jag är en 38-årig studerande som planerar bli magister 2019 samtidigt som jag är hemma med ett stycke baby. Studierna på slutrakan, resten av familjen råddar också till vardagen helt tillräckligt. 

Till familjen hör:

Karln

Mini-B född 28.01.2014

Bonus-tonårstjej f.2001

Bonus-tonårspojke f.2003

Hampus född 04.01.2018