En liten stor flicka

17.04.2018 kl. 16:55

Min lilla älskade Mini, hon har blivit storasyster. Hon älskar sin lillebror, pussar honom och sköter om. Hon meddelar prompt då han gråter att nu är han hungrig och behöver mjölk. rusar efter puklutrasan då han spyglat Jag anmälde henne just till prinsessfotboll, ja ni läste rätt, prinsessfotboll. Får se om storebrors hobby har smittat. Mini behöver jättemycket aktivitet och försöker planera in grejer att göra efter dagisdagarna. En fyraårings energi är jämförbart med en duracellkanins. Men alltså, prinsessfotboll. Någon kunde tycka att fotboll är fotboll och skall inte delas in i flickor och pojkar och usch och ve att stämpla det som prinsessgrejs. Men vet ni, det är just exakt så jag tycker det skall vara. För att få en fyraåring intresserad av fotboll kanske det behövs en liten prinsessfaktor med på ett hörn. Helt okej tycker jag.

Men hon är så mycket, hon pratar ju gärna och jag älskar att hon sjunger dagarna i ända, i bilen och då hon leker och alltid. Men hon pratar och har ljud hela tiden, alltså hela tiden. Jag förstår att hon behöver uppmärksamheten och gör som en fyraåring nu gör, har ljud. Jag vill ju inte hela tiden säga tyst, vänta, sluta. Det blir så negativt. Det skär i mitt mammahjärta då jag mitt i kaoset inser att hon bara behöver mig och min tid. Min odelbara uppmärksamhet. 

Men jag har en liten 3 månaders baby, Hampus. Som också behöver min tid, min odelbara uppmärksamhet. Hur räcker jag till som mamma? 

Hampus är också mycket pratigare än Mini, väntar med osäker förtjusning på att han skall lära sig prata.. Jag har märkt att han har börjat söka min uppmärksamhet. Sömnbullen är ett minne blott. Då han är vaken diskuterar han med sina leksaker långa haranger, och förklarar för oss också en massa. Och en så glad liten baby han är. Jag blir fortfarande varje dag helt tagen av honom.

Idag hittade han sina tränallar på sittern! Han har redan i ungefär en vecka tuggat på sina små nävar. Men idag grabbade han tag i nallarna, han är mycket intresserad av leksakerna. 

Något nytt varje dag känns det som.

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

Jag är en 38-årig studerande som planerar bli magister 2019 samtidigt som jag är hemma med ett stycke baby. Studierna på slutrakan, resten av familjen råddar också till vardagen helt tillräckligt. 

Till familjen hör:

Karln

Mini-B född 28.01.2014

Bonus-tonårstjej f.2001

Bonus-tonårspojke f.2003

Hampus född 04.01.2018