Hampus 9,5 veckor

10.03.2018 kl. 23:10

Tiden rusar iväg! Hampus har blivit en liten bjässe. Mini använde storlek 56 kläder då hon var tre månader. Hampus övergick nästan i misstag till 62 redan vid 2 månaders ålder. Vart har min lilling försvunnit? Jag har en mörssäre här, haha.

Hampus har börjat le, han smilar jättemycket. Han har börjat fixera blicken mer och mer och koncentrerat tittar han på en. Mitt mammahjärta smälter. Han börjar också likna sin syster ganska mycket. Men en sån goding jag har fått, hur kan jag vara så lyckligt lottad?

Hampus blev döpt och dopet gick riktigt bra, det var en liten tillställning med närmaste släkt, ändå blev vi närmare 30 pers. Han blev dock inte döpt till Hampus, men det smeknamnet passar honom alldeles perfekt.

Vid 6 veckors kontrollen vägde ju gossen alltså redan 5kg och var 56cm. Han är alltså säkert redan närmare 60cm. Han äter ju nog ganska redigt så det förklarar varför han växer så bra. 

Jag fick mina kandipapper häromdagen och bestämde mig för att bjuda in kompisar på brunch till en restaurang i närheten. Skall bli roligt. Istället för att stressa med att ordna något hemma/ordna något kvällstid (barnvakter etc) /välja vilka få utvalda som skall bjudas bestämde jag mig för att fira med familjer och på restaurang. Alla med! Det skall bli roligt. 

Jag har haft djupa diskussioner med tonårspojken några kvällar. Det känns bra att han gärna berättar åt mig vad han håller på med, lite orolig är man ju alltid men han har hjärtat på rätt ställe och en stark rättstro (är det ett ord?) .

Mini har nog också vuxit ganska mycket. Hon har börjat få lite drag av Tjorven från Saltkråkan. Hon lekte frissa med sin kompis på dagis och, ja, vi gick till riktiga frissan sedan. Nu har hon håret rätt så jämt.

Nästa vecka skall jag andra gången på babymassagekurs. DEt är en underbar kurs, bilden ovan är därifrån. Jag vet i princip hur jag skall massera Hampus mage och fötter men kursen är viktig för att just vara med honom. Bara han och jag, mamma-baby tid. Jag är liksom alltid påväg och är rädd att lillingens babytid går mig helt förbi och att jag inte kommer ihåg att njuta av denhär tiden med honom. Så babymassagen är bra. 

 

Och så började jag träna. Underbart. BAM wod. Alltså Baby And Me Crossfit. Vi började med andningsövningar och hur man koncentrerar sig på bäckenbottensmusklerna.

Riktigt bra set. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:

Jag är en 38-årig studerande som planerar bli magister 2019 samtidigt som jag är hemma med ett stycke baby. Studierna på slutrakan, resten av familjen råddar också till vardagen helt tillräckligt. 

Till familjen hör:

Karln

Mini-B född 28.01.2014

Bonus-tonårstjej f.2001

Bonus-tonårspojke f.2003

Hampus född 04.01.2018