Då en liten är sjuk

13.02.2018 kl. 11:29

... så är mamma lite orolig.

Hampus var lite snorig på fredagen och det blebv inte bättre under veckoslutet. Vi åkte igår till PikkuJätti och skönt nog fick jag höra att Hampus bara har flunssa och jag skall fortsätta sköta det som hittills, alltså babyvac och andas med ånga. 

Jag var verkligen lite orolig då vi lever i värsta RS-virusperioden med barn på både dagis och i skolan.

Men idag har hans andning börja vina. Jag bestämde mig för att stanna hemm från föreläsningen idag så får han vila hemma hela dagen för imorgon blir det Uni igen och det från tidiga morgonen. Min första föreläsning börjar klockan 08:15, det skall bli intressant att se hur jag får iväg oss på morgonen i tid.

För övrigt var jag och diskutera dopet med prästen på söndagen och det blir riktigt bra. Hälften på finska och hälften på svenska. Faddrarna är valda och jag gjorde beslutet att enbart ha två faddrar åt Hampus. Mini hade tre men det har visat sig att det är säkrare med bara två och det blev min storebror och hans fru. Jag är nöjd med mitt beslut. jag hade funderat på några av mina vänner som faddrar också, men hoppas de kan vara i hans liv ändå aktivt utan att måsta ha fadderstämpeln.

Tonårskillen tänkte gå skriftskolan på sommaren och vill bli döpt och konfirmerad. Vi bestämde att han skall gå skriftskolan först och sedan göra beslutet om dopet är något han vill göra. 

Tonårstjejen funderade också ett par år sedan men hon tyckte till slut inte att det var hennes grej ändå. Bra så. Jag tycker inte dop och konfirmation är något man går bara för gåvornas skull. 

Jag läste ett blogginlägg igår av en tjej som födde samma dag som jag och det är intressant hur jätteolika man ser på babytiden. Det finns ju en massa faktorer som inverar men i det här fallet är det hennes första barn, Hampus är mitt ndra men familjens fjärde. Det jag läst mycket på facebookgrupper är att nya mammor stressar av att babyn är vid bröstet hela tiden, kan man ge tutt, barnet gråter så fort man går i duschen, man hinner inte äta förrän partnern kommer från jobbet för man är så fast vid babyn...

 

Hmm.. Jag sade åt karln att jag nästan skäms, jag tycker det är så lätt. Hampus äter, sover, jo han kanske kinkar lite då jag inte uppmärksammar honom då han är vaken men om jag äter så äter jag. Matar babyn först jo, men inte avbryter jag min mat eller min dusch om han inte är helt hysterisk. 

Men alla är vi olika, någon kanske tycker att ja Hampus skulle kanske inte blivit flunssig om jag skulle ha hållits hemma med honom, nu har jag haft med honom på föreläsningar osv. Men bobbor kommer ju från Minis daghem och ja, vi är en sex personers familj med katt. Do the math. Jag tror inte UNi är det värsta som hänt barnet.

Men idag skickade jag in mitt mognadsprov till min handledare med för första gången en vädjan att få det godkänt så jag får mina kandidatpapper snabbt.

 

Fingers crossed.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:

Jag är en 38-årig studerande som planerar bli magister 2019 samtidigt som jag är hemma med ett stycke baby. Studierna på slutrakan, resten av familjen råddar också till vardagen helt tillräckligt. 

Till familjen hör:

Karln

Mini-B född 28.01.2014

Bonus-tonårstjej f.2001

Bonus-tonårspojke f.2003

Hampus född 04.01.2018