tisdag 28+5

Min intuition var helt på rätt spår. Det var inga graviditetshormoner. Jag måste lyssna ordentligt på mig själv. Känns något fel så ÄR DET NÅGOT FEL. men det om det.

 

Mini-b mår fint. Tror jag. Jag har blivit hurja stor!

 

Igår var det crossfit på morgonen.

Träningen bestod av:

 

OTM for 16 minutes Workout ★

Odd minutes:
4 x High box jumps
Even minutes:
3-position snatch

Min kommentar:

Skaalaus:
4 High box jumps= 8 askelnousua korkealle boksille (4 per jalka)
3-pos snatch = 3 kb snatch per käsi

Aikamoista työtä.

Metconen tog jag denna gång från CrossFit mom sidan

21-15-9
32kg kb deadlift
OHS @20kg

Kändes jättebra hela träningen men ett par timmar efter det på jobbet högg det till i underlivet, och hela dagen egentligen lite emellanåt. Studerade och läste på nätet vad det kan vara och herregud, det kan tydligen vara foglossning??

Måste alltså ta det lugnare på träningarna. Suck.

 

12.11.2013 kl. 14:12

28 :)

Så börjar jag officiellt min sista trimester. Spännande.

Mini-b rör sig vilt i magen och jag mår bra. Saker hemma stressar mig men jag tror jag kanske bara är överkänslig. jag har rådgivning den 28.11 då är jag i vecka 31. Kanske jag då får veta mer om käyrät som alla talar om, jag känner mig lite efter i allt dethär. Alla verkar ha gjort så mycket i denhär veckan redan. Jag känner mig lite bortglömd av systemet. Jaja, kanske jag är överkänslig.

07.11.2013 kl. 13:45

27+5

Jag skulle så gärna sova hela natten ostört. Vaknade förra natten klockan 04:14 och måste gå på vessan. Då tyckte mini-b att det var tid att vakna. Det var party en hel timme. Jag var dödstrött då väckarklockan ringde.

Min SI-led var i lås och gick på massage på söndag morgon. Det var annars skönt men massören fick inte upp låset, eller vågade inte vrida på mig för mycket då jag nu är gravid. På kvällen öppnade min farbror låset och så känns det igen lite lättare att vara. Det handlar ju om att lederna blir lösare genom graviditeten.

 

Jag har varit lite nere den senaste tiden. Det känns lite som om jag inte kan göra nånting alls mer ordentligt. jag är en allt eller inget person, och nu kan jag inte ta ut svängarna helt fullt mer, då det gäller träningar och sånt. Kanske jag här så småningom börjar fatta detdär med att vi är två om dethär och börjar njuta av graviditeten, men just nu känns tanken av att vara rofylld, gravid, mjuk osv ganska långt borta..

Imorgon skall jag åka på arbetsresa till Seinäjoki och tillbaka. Suck. en hel dag i bilen....

05.11.2013 kl. 21:06

26+6

Mini-b har party idag. Ganska kiva.

Vaknade imorse och var på helt gott humör, ända tills mannen rusade runt sur och stressad. Jag vet inte vad det är men jag tål inte sura miner på morgonen, det får mig alldeles förbannad. Sura miner och sölande. Jag. Blir. Galen.

Mannen surade och bonuspojken sölade. Jag vet och förstår att mannen har stress på jobbet och bonuspojken helt enkelt är en zombie på morgonen, men jag vänjer mig aldrig. Hur ska jag klara dem på morgonen då jag är mammaledig och inte kan försvinna i lugn och ro före alla har vaknat?

Jag bestämde mig för att gå och köpa ett par träningskor åt mannen idag efter jobbet. Han behöver nya och jag tycker om att köpa stuff åt andra.

37 arbetsdagar kvar till mammaledigheten, men vem räknar?

30.10.2013 kl. 13:40

26+5

Somnade igår på soffan i mina målarkläder efter att ha målat 6 små lundiahyllor med grundfärg. Jag var helt slut. Efter en 30min powernap tog jag mig i kragen och målade lite till och gick med hunden på lenkki. Somnade redan lite före tie och vaknade pigg och kry klockan 7.

Jag skall försöka ta det som en vana att gå lägga mig senast klockan nio, jag märker en klar skillnad i mitt ork då jag har somnat tidigt. Jag talade med mannen om detta och sade att jag bara är lite orolig över att vi förlorar tumistid ifall jag lägger mig tidigt. Ja, han kan ju nog också lägga sig samtidigt som jag...

Idag var jag till huslab på sockerbelastningsprov. Jag förstår inte varför jag blev skickad. Enda orsaken jag ser är att jag är över 30, men alla måste ju inte gå? Nåväl skit samma nu är det gjort. Mini-b tyckte det var en rolig morgon, hen började hoppa vilt till i magen redan klockan 7.

Jag köpte idag kryssjärn till lundia hyllorna så kan jag bygga ihop dem före jag fortsätter måleriarbetet.

29.10.2013 kl. 12:19

26+4

Måndag morgon,

WOD 6:30

Clean & jerk stod på programmet. Great. Jag kan inte göra olympiska lyft mer för magen är i vägen. Jag tränar mest måndag, onsdag och fredag, och det är just de dagarna vi har mest olympiska lyft. Suck.

Jag gjorde back squats 10 x 5 x 45kg.

Efter uppvärmningen kände jag av något som kände som mensvärk på vänster sida och tog det ganska lugnt på träningarna, skippade metconen helt osv. I duschen sade en träningskomopis att det bra kan vara foglossning som känns. Just så, nu började det då. Jag visste väl att jag inte skulle komma så lätt undan.

 

Nu känns det bättre när jag suttit här på jobbet en stund.

Ikväll tänkte jag måla några Lundia hyllor vita. Jag började igår men blev helt dödstrött av att bara sätta iordning hyllorna. Jag gick en rask promenad med hunden istället och gick och lade mig redan klockan åtta...

28.10.2013 kl. 10:07

Veckoslutet som gått

Jag gick på WOD efter jobbet på fredagen och kände mig såpass energisk att jag bad en träningskompis filma en snutt då jag i vecka 26 ännu klarar av OHS. (OverHead Squat). Tygngderna är inte mycket att tala om mer, men viktigast är att jag håller mig igång.Bruden frågade senare att var det verkligen sådär tugnt då jag var helt knallröd i fejset, men nej, det var träningen före som fick mig utmattad.

Jag är jätteglad att jag ännu kan träna ganska normalt.

Fredagen gick annors jättebra. Vi hämtade moderskapsförpackningen med bruden och gick igenom den. NU känns det konkret att mini-b verkligen är påväg.

På lördagen fick jag äntligen träffa en liten en vecka gammal sötnos. Gud så små de är.... Jag är nog glad att mannen har varit med om bonusbarnens babytid, så han vet hur det ska skötas. Jag känner mig ganska lugn på den fronten.

 

28.10.2013 kl. 09:37

26+1

Jag skulle egentligen gå på träningar idag på morgonen men var dödstrött då klockan ringde 05:30 och visste att jag skulle ha jättebråttom efter träningarna att få allt fixat för mitt möte på morgonen kl 8:30. Så jag bestämde mig för att inte gå på träningar. Kunde ändå inte somna om för det där helvetiska trycket mot blåsan som mini åstadkommer höll mig vaken, JU.

Nåh, kom iväg till jobbet 7:15 så jag fick allt fixat för mötet och körde iväg. Jag var lite distre och talade i telefon i morgonrusningen vilket resulterande i att en buss nästan körde in i min sida då jag sku ut på motorvägen. Huj så skrämd jag blev.

Jag måste lugna ner mig och inte håsa så fruktansvärt.

Klockan är nu 11:40 och minibullen har också vaknat. Lite rultande i magen.

 

jag tittade vad de gjort på träningarna på morgonen och jag tror nog att jag måste gå klockan 16, såg så trevligt ut med thrusters och deadlifts..

 

Ikväll skulle jag träffa min kompis från Orimattila men hon backade, nu funderar jag vad jag skall göra ikväll i stället. Karln åker på ishockeymatch med bonuspojken och bonusflickan är hemma, tror jag. jag har alternativen att

1. Fly fältet ändå och göra något bara jag

2. Ha hemmakväll men bonusflickan

3 Gå på bokmässa med bonusflickan

Bonustjejen har varit gnällig hela veckan , någo förpubertetstjafs och jag har inte riktigt nerver för henne nu, eller jag skulle inte vilja riskera att fredagkvällen går i stöpet ifall hon bestämmer att allt är skit. Men å andra sidan har vi jättesällan tumistid hemma bara hon och jag, skulle kanske göra oss gott att göra något tillsammans.

 

Och nu i skrivanderts stund är väl beslutet gjort. Tumistid med bruden. God mat, bastu och whatnot. Jag går ensam till bokmässan på söndagen som ursprungligen planerat.

Edit: Bruden blev jätteglad över mitt förslag. Känns bra att göra rätt beslut emellanåt.

 

25.10.2013 kl. 11:33

Ett hurja liv!

Lite mer sporadiskt... har jag och ungen telepati??

jag var just på lunch och 10min efter det började det jumppatimme i magen. Bra så.

 

Ikväll skall jag få träffa en 1 vecka gammal liten en. Suck... Sista januari känns så långt borta..

24.10.2013 kl. 13:17

Vecka 26 + 0

Idag är jag hela 26 veckor gravid. Enligt alla världens artiklar är minibullen nu ungefär 30cm lång och väger 800gr.

Jag blir orolig direkt då jag inte kännt av mini på en stund. Idag vaknade mini tydligen ordentligt först 8:30 tiden då jag redan sitter här på jobbet.

Förra veckan var mini riktigt livlig, då tycker jag det hoppade och dansade i magen ganska exakta tidpunkter. 05:30-06:00, 08:00-9:00 och sen på kvällen. Nu är det mera sporadiskt.

24.10.2013 kl. 08:50

Om bloggen

Jag är några veckor sen med att starta bloggen, men bättre sent än aldrig. Många har harmat sig över att de inte bokfört sin graviditet, första rörelserna, vikten, illamåendet. Bilder!

Så jag gör nu slag i saken och följer med min tid. Skriver blogg. I värsta fall omvandlas denna preggoblogg till en småbarnsblogg men å andra sidan, why not?  Får se.

 

Lite datum hittills

28.5 tisdag, graviditetstest +

13.6 varhaisultra, såg hjärtljuden.
13.6 kväljande känsla på morgonen, tog ungefär 2 veckor, sedan tog illamåendet slut.

23.7 första officiella ultraljudet. Minibulle hoppade och sparkade.

Vecka 20+4 : Hurja svullen mage har jag haft. Så fort jag äter en bit bröd blir jag gravid i 30 veckan.

Nåväl, 12-13.9 natten kände jag troligen de första tecknen av något som kunde kallas sparkar. då alltså exakt vecka 20+0

17.9  (vecka 20+5) Strukturultra. Jag var där med en kompis, då mannen var på arbetsresa. Allt prima! Ville inte veta könet. Minibullen får vara en överraskning.

 

 

24.10.2013 kl. 08:44

Jag är en 38-årig studerande som planerar bli magister 2019 samtidigt som jag är hemma med ett stycke baby. Studierna på slutrakan, resten av familjen råddar också till vardagen helt tillräckligt. 

Till familjen hör:

Karln

Mini-B född 28.01.2014

Bonus-tonårstjej f.2001

Bonus-tonårspojke f.2003

Hampus född 04.01.2018